Alpine isolatie is verwerker van EnveriFoam®.

EnveriFoam® is een isolatiemiddel van schuim met een open structuur en kan worden toegepast in lege spouwmuren van vóór 1980, maar ook in spouwmuren van 1980 tot 1995 waarin al een minimale isolatieplaat is aangebracht i.c.m. een luchtspouw. Het isolatiemiddel wordt in vloeibare vorm verwerkt en in de spouwmuur gegoten waarna het schuim wordt. EnveriFoam® dringt  door tot in de kleinste kieren en naden wat zorgt voor een naadloze isolatie van uw spouwmuur. Alles wordt zo perfect afgedicht en de meest ideale isolatiewaarde wordt verkregen.

Het toepassen van EnveriFoam® is verantwoord.  Bij het verwerken wordt gebruik gemaakt van lucht en niet van schadelijke CFK’s om op te schuimen. Daarnaast is EnveriFoam® waterafstotend, geurneutraal en dampdoorlatend door de open- cel-structuur. EnveriFoam® voldoet uiteraard ook aan de huidige brandweervoorschriften.

ZEER GESCHIKT VOOR NA-ISOLEREN EN HERSTELLEN VAN SPOUWMUURISOLATIE

EnveriFoam® kan worden toegepast bij het (na-)isoleren en herstellen van spouwmuurisolatie. Via kleine gaatjes in het voegwerk wordt EnveriFoam® in de spouw gegoten. Grootste voordeel hierbij is de sterke vullende eigenschap, ook bij smalle spouwbreedtes. Het schuim bereikt hierbij alle (ook de kleinste) holle ruimtes en vult deze volledig op waardoor de isolatie volledig  homogeen is. Effectief, betrouwbaar en een hoge isolatiewaarde. Isoleren met EnveriFoam® gaat zeer snel, geeft geen rommel en betekent direct besparen.

HERSTELLEN VAN OUD UF-SCHUIM

Ook voor het herstellen van oud UF schuim is EnveriFoam® uitstekend geschikt. In de jaren ’80 zijn veel woningen voorzien van spouwmuurisolatie d.m.v. UF schuim. Door scheuren, uitzakken of poedervorming is in veel gevallen de isolerende werking verloren gegaan waardoor kans op vocht- en schimmelproblemen ontstaan. Met EnveriFoam® kan dit eenvoudig en voordelig hersteld worden.

Verantwoord voor het milieu én voordelig!

Wilt u weten of EnveriFoam® in uw situatie kan worden toegepast? Een van onze adviseurs informeren u hier graag vrijblijvend over.