Spouwmuur isolatie

De éénsteens muur zonder luchtspouw werd in vroeger jaren veel toegepast. Het grote probleem met dit type muur: vochtig aan de binnenzijde van de woning en geen enkele isolerende werking. De spouwmuur was de oplossing met een betere isolatie. De inmiddels niet te betalen energie gaf de noodzaak spouwmuurisolatie toe te passen. Tot ca. 1980 werden de woningen nagenoeg niet geïsoleerd, maar die tijd ligt ver achter ons.

Onderzoek en ontwikkeling met steeds betere toepassingen en methodieken van woningisolatie geeft een uitstekend terugverdien-rendement. Met de huidige energiekosten is de keus voor isoleren niet zo moeilijk. Schaarste van de energie en verbranding voor het milieu wordt en is steeds meer een wereldprobleem. Daarom zullen de brandstof- en stookkosten alleen maar hoger worden.

KLIK HIER voor gratis thuisadvies

Gratis advies over spouwmuurisolatie

De isolatie adviseurs van alpine isolatie geven niet alleen een gratis advies, maar geven ook de juiste en eerlijke voorlichting voor het isoleren van uw gehele woning. De bouwkundige beoordeling is daarom erg belangrijk. Tevens krijgt u gelijk een overzichtelijke begroting zodat u exact weet wat de totaalkosten zijn.

Wol, we bedoelen minerale wol, wordt in de spouw geblazen en heeft een optimale isolatie waarde en is uitermate geschikt voor moeilijk bereikbare ruimtes. De vezelstructuur voorkomt inklinken van het materiaal en is vocht afstotend.

Polyurethaan wordt vloeibaar op verschillende plaatsen in de spouw gespoten. Door het schuimend effect wordt de gehele spouw gevuld met polyurethaan met een hoge isolatiewaarde.

Parels met een zeer hoge isolatiewaarde: De vochtwerende polystyreen parels zijn tevens bestand tegen schimmels, zuren en vocht. Het kleefmiddel zorgt voor een vaste massa zodat de korrels op de plaats blijven. Dit is noodzakelijk daar met verbouwingswerkzaamheden de spouw zou leeglopen.

spouwmuurisolatie-door-alpine

Een goede isolatie voldoet aan:

  1. Damp open en waterafstotend
  2. Geluiddempend
  3. Ademend
  4. Wol (onbrandbaar)

Alpine isolatie zorgt ervoor dat het werk bezemschoon wordt opgeleverd. Ook op de dag dat door alpine isolatie uw woning wordt geïsoleerd moet u net zo veel plezier hebben als de jaren daarna wanneer de energiekosten lager zijn.

Interesse in spouwmuurisolatie?

Alpine isolatie heeft de totaaloplossing voor uw isolatie opdracht. Kwaliteit en klanttevredenheid staan bij ons hoog in het vaandel. Wij beantwoorden graag uw vragen met betrekking tot isolatie en stellen tijdens een  gratis adviesgesprek geheel vrijblijvend een offerte op. Zo weet u waar u aan toe bent.